Jordgubbsmoussetårta

Av Joanna den 19 Februari 2012
Postat i:Tårtor
Tags:





Nu har jag äntligen fått fixat den ***** tårtan. Ska aldrig mer köpa ett färdigt lock! För litet, flottigt och svårt att släta ut! I framtiden fortsätter jag att göra mina marshmallowslock själv:)

Fick göra lite panikändringar på tårtan då locket var för litet och spritsa lite frosting (tur att man är lite baktokig och alltid har ingredienser till sånt hemma!) runt kanten och täcka det flottiga med florsocker. Ful men god hoppas vi på idag :) Finns inte så mycket annat att göra...

Ska iallafall åka till tårtdecor imorgon och shoppa lite kul bakningssaker :) Får trösta mig med det...

Här kommer receptet på tårtbottnen och tårtmoussen iallafall :)



Recept

Tårtbotten
(görs dagen innan)
5 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa äggen och sockret ljust och pösigt.
3. Tillsätt de torra ingredienserna, en i taget,samtidigt som du fortsätter att vispa.
4. Använd en krage på formen, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen, av bakplåtspapper. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt.
5. Häll i smeten i formen.
6. Grädda i ca 40 min på 175 grader. Öppna inte ugnsluckan för att "kika" på tårtan då den sjunker ihop då.
7. Dela tårtbottnen först när den är riktigt kall. Sätt gärna i kylskåp.


Vaniljgrädde
4 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
Några droppar vaniljarom eller vaniljsocker

Vispa grädden länge så att den blir såpass fast att du kan spackla tårtan med den.

Jordgubbsmousse
(görs dagen innan)
200 g jordgubbar
½ dl vatten
½ dl socker
100 g kesella 10%
1 dl florsocker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.
2.Koka upp jordgubbarna, vattnet och sockret. Koka i nån minut. Mixa jordgubbarna till en slät sås med stavmixer. Blanda i kesellan och florsockret.
Smält gelatinbladen i vattenbad efter att ha hällt ut det mesta av vattnet i skålen. Blanda i gelatinbladen.
Blanda till sist i den förvispade grädden.
Låt stelna i kylskåp till dagen efter.


Hjärtanen är gjorda i flowerpaste från Ballina. Finns att köpa HÄR

Kommentarer

Jättefin!! Nathalie kommer bli jättenöjd :)

Syns om en stund.

Kram


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen