Frallor

Av Joanna den 28 Februari 2012
Postat i:Bröd
Tags:


Dessa frallorna är verkligen sjukt lätta att göra och går även att variera med smaksättning om man så skulle vilja :)
Perfekta som frukostfrallor om du gör dem med lite grövre mjöl eller till buffébordet med vitlök, chili eller timjan som smaksättning.
Idag har jag själv bakat dem som frukostfrallor och bytt ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl och vetekli.


Recept

ca 20 frallor
50g jäst
5 dl vatten
50g margarin
1 tsk salt
1/4 dl socker
ca 12 dl mjöl
(i mina frukostfrallor har jag: 9 dl vetemjöl, 1 dl vetekli, 2 dl grahamsmjöl
och om jag gör bufféfrallor endast vetemjöl)

1 uppvispat ägg till pensling
vallmofrön till garnering

exempel på smaksättning:
vitlök
soltorkade tomater
timjan
chili

Gör så här:
1. Smält margarinet och tillsätt vattnet. Värm till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt salt och socker och blanda väl. (jästen smälter samman med socker och salt efter nån minut)
3. Häll i margarinvattnet i bunken och blanda väl. (här kan du även blanda i eventuell smaksättning)
4. Häll i mjölet lite i taget och blanda väl.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i ca 30 min.
6. Knåda degen och dela sedan i bitar (jag brukar väga dem och 60-65g/fralla är bra) som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 30 min.
8. Pensla med ägg och strö över garnering.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min i 225-250 grader.

Kommentarer

Sv; Mmm det var riktigt mysigt med Afternoon Tea. Kan varmt rekommenderas.. la precis upp bild på första trekantsmackan :)



Dina bullar ovan ser inte fy ska de heller måste jag säga!!


2012-02-28 @ 21:25:00

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen