Kristyr till Pepparkakshus

Av Joanna den 28 December 2012
Postat i:Godis och annat gott
Tags: kristyr, pepparkakshus,
 
 
 
 
Julveckan har gått i en rasande fart och det har varit jobb blandat med trevligt umgänge med familjen. Tyvärr har bloggen blivit lite lidande och det har varit lite segt här inne. Det kommer ändras snart, det lovar jag.
 
Har ni haft en mysig jul med en massa gott att äta? Det har iallafall jag haft och lite såhär i efterhand kommer det kanske dyka upp lite recept från jul. Även om ni inte vill använda dem nu så kan de vara bra att spara till nästa år.
 
 
 
De senaste åren har vi försökt oss på att göra pepparkakshus här hemma. Eller inte göra utan snarare bygga ihop en byggsats men det har slutat likadant varje år med förstörda kastruller, svordomar och ett trasigt pepparkakshus.
Det är det där klistrandet med det brända sockret som förstört allt men i år så testade vi att limma med kristyr istället vilket gick så mycket bättre och vi hade äntligen ett helt pepparkakshus utan varken svordomar eller kastruller med bränt socker i.
 
Kristyrreceptet hittade jag hos Kryddburken och det var verkligen det som räddade det hela. Helt perfekt konsistens blev det och till nästa år får vi nog ge oss på att även baka själva huset.
 
 
 
 
Recept
(Räcker till ett normalstort peparkakshus)
 
2 äggvitor
½ kork ättika
nästan ett helt paket florsocker
 
Gör så här:
1. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
2. Fortsätt att vispa och häll i lite florsocker och ättika i taget tills dufår en bra konsistens. Du kommer att använda nästan hela paketet florsocker.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Hej! Tack för en fin blogg. :) tänkte tipsa om att ifall man, som vår familj, inte äter upp huset utan bara ska slänga det efter jul så går det väldigt smidigt att limma ihop allt med limpistol faktiskt! Låter skumt men funkar riktigt bra. Sedan kan man spritsa över skarvarna när man dekorerar om man så vill. Hälsningar Tove/Smulfrun

Svar: Haha :) Vad smart! Fast här hemma finns det nog ingen risk att det inte blir uppätet :)
Joanna Törnqvist


2013-01-15 @ 09:01:12

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen