Kladdiga chokladmuffins med apelsinmousse

Av Joanna den 21 December 2012
Postat i:Cupcakes
Tags: Choklad, apelsin, apelsinmousse, chokladmuffins, kladdkakemuffins, mousse,
 
 
 
 
Nu är det inte många dagar kvar till Julafton och förberedelserna är i full gång. Julklapparna är inhandlade, granen står på plats i vardagsrummet och det enda som fattas är snön...
Japp, vi har ingen snö kvar här på västkusten tyvärr, till skillnad mot resten av landet vad jag har förstått det som.
Men vi får göra det vi kan för att njuta av julen utan snö om vi inte lyckas få lite under helgen...Hoppas,hoppas!
 
 
För att spinna vidare på det juliga temat med choklad och apelsin tillsammans så bakade jag dessa kladdkakiga, chokladiga muffinsen och spritsade dem med en apelsinmousse. Supergoda men mäktiga är muffinsen och den lite syrliga moussen bryter av sötman väldigt bra. En bra kombo helt enkelt.
 
De blir lite mer som en efterrätt och äts med fördel med sked.
 
Vill du göra dessa så gör apelsinmoussen först då den behöver ca 2 timmar i kylen för att bli stabil.
Apelsinmoussen går även jättebra att använda som tårtfyllning och räcker då till ett lager fyllning i en tårta.
 
 
 
Recept
 
Kladdiga chokladmuffins
ca 10-12 st

100 g margarin
2 ägg
2  ½ dl socker
1  msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad t ex Lindt dessert 70%

Gör så här:
1. Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält. Låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och blanda dem sedan med det margarinet och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet.
5. Grädda i 200 grader i 12 minuter.
 
 
 
Apelsinmousse

2 st apelsiner / ca 250g apelsin
4 gelatinblad
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl grädde
 
Gör så här:
1. Skär bort apelsinskalet och skär apelsinen i små tärningar.
2. Lägg apelsin, vatten och socker i en kastrull och koka upp. Låt puttra i nån minut och tryck apelsintärningarna upp emot kanterna så de mosas och så mycket saft som möjligt pressas ut. Det går även bra att använda en potatismosare.
3. Lägg 4 gelatinblad i blöt i kallt vatten i några minuter.
4. Ta en finmaskig sil över en bunke och häll apelsinmoset däri. Pressa apelsinen mot silen så all saft rinner ner i bunken.
5. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet och rör ner dem i den varma apelsinsaften. Rör tills gelatinbladen lösts upp.
6. Vispa grädden och rör sedan ner apesinsaften i grädden och blanda väl. Sätt in i kylen i några timmar.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen