Kladdig kaka med Apelsin och Choklad

Av Joanna den 13 December 2012
Postat i:Kladdiga kakor
Tags: apelsin, choklad, kladdkaka, mjölkchoklad, romerska bågar,
 
 
 
 
 
Efter att jag bakat den här kakan och smakat på den så kände jag att jag måste testa den i en annan smak också eftersom den verkligen blev helt fantastisk i konsistensen. Helt perfekt kladdighet.
 
Så den här gången fick det bli en lite juligare variant med smak av apelsin och ljus choklad. Som en jättestor romerska bågar-kaka.
 
Eftersom jag använde färsk apelsin i kakan så fick jag göra lite ändringar i receptet för att väga upp all vätska. Lite mer mjöl blev det och lite längre tid i ugnen för att den skulle bli fast nog.
 
Chokladen som jag använt i den här kakan är helt vanlig Marabou mjölkchoklad.
 
 
 
 
Recept
En rund kaka 24 cm
 
150 g smör/margarin
100 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk saft från en färsk apelsin
2 msk finrivet apelsinskal
 
Lite florsocker till garnering
Apelsinskal till garnering
 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen däri och blanda tills chokladen smält helt. Pressa i apelsin och lägg i det rivna apelsinskalet..
3. Vispa ägg, socker, kakao och sirap lite luftigt.
4. Vispa i mjöl och bakpulver.
5. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
6. Smöra en form, gärna med avtagbar kant, och häll i smeten.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
8. Låt svalna helt innan du serverar den. Servera gärna tillsammans med en kula glass.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Mums, så god den ser ut! :)


2012-12-13 @ 19:03:11

Choklad och apelsin är fina ihop och passar bra i kladdkaka!


2012-12-14 @ 03:25:45

Jag älskar att vara inne här, lika mycket som jag hatar det. haha. Ta det positivt!

Svar: Haha :) Tack!
Joanna Törnqvist


2012-12-14 @ 22:50:30

Ja, apelsin och choklad, alltid spännande kombination!


2012-12-17 @ 22:34:10

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen