Fryst Apelsin- & Pepparkakscheesecake

Av Joanna den 29 December 2012
Postat i:Frozen Cheesecake
Tags: apelsin, cheesecake, frozen cheesecake, kanel, pepparkaka,
 
 
 
 
Till efterrätt på Julafton hade jag gjort en riktigt god frozen cheesecake med smak av pepparkaka, apelsin och kanel. Söt och god men ändå lite fräsch smak av apelsinen.
 
Det fina med en frozen cheesecake är ju att du faktiskt kan förbereda den väldigt långt innan och sedan bara ta fram den ur frysen strax innan det är dax att äta. Att man  sedan kan variera den efter tillfälle gör den dessutom perfekt som efterätt även vid högtider som Jul.
 
Vill du göra den här fast är lite trött på julsmakerna så skippa kanelen på toppen och använd istället ett paket av någon slags chokladkex som botten istället för pepparkakor. Då har du en choklad- och apelsincheesecake istället som skulle passa utmärkt till exempel på nyårsafton.
 
 
 
 
 
Recept
 
En 24-28 cm springform
Du behöver 3 stycken bunkar att göra de olika stegen i och det är viktigt att du gör dem i rätt ordning.
 

Skål nr 1
6 äggvitor

Gör så här:
1. Vispa äggvitorna långsamt till ett vitt ganska hårt skum.

Skål nr 2
6 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Vispa grädden ganska hård.

Skål nr 3
6 äggulor
4 dl socker
200 g philadelphiaost

1 msk vaniljsocker
Saften från en apelsin

Gör så här:
1. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vaniljsocker och vispa tills allt är väl blandat.
3. Tillsätt philadelphiaosten och vispa tills det inte är några klumpar.
4. Pressa ur så mycket saft du bara kan ur en apelsin och vispa ner det tills allt är väl blandat.

Göra cheesekaken
1 burk pepparkakor (250 g)
ca 50-75 g rumstempererat margarin
 
Skål nr 1+2+3

Gör så här:
1.Häll i skål nr 2 i skål nr 3 och blanda väl.
2. Häll till sist ner skål nr 1 i skål nr 3 och vänd försiktigt ner äggvitan tills allt är väl blandat.
3. Krossa kakorna eller mixa dem till smulor och blanda dem sedan med det rumstempererade margarinet och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant.
4. Häll sedan smeten över kaksmulorna och strö över lite kanel. Täck sedan formen med folie och sätt in i frysen helst i minst 24 timmar.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Lät gott!


2012-12-29 @ 21:02:05

Gud vad gott:)


2012-12-30 @ 13:40:55

men guu så gott de där ser ut! Måste testa. Pepparkakor och apelsin är en bra kombo tycker jag=)


2012-12-30 @ 18:39:01

låter underbart gott
kraam


2012-12-30 @ 22:07:36

Gillar nya headern!! :D


2012-12-31 @ 10:29:55

Allt du gör ser sååå gott ut! Fina bilder tar du också :)

Svar: Tack så mycket :)
Joanna Törnqvist


2013-01-02 @ 19:09:28

Farlig blogg du har, hittar mycket gott här!

Svar: Haha:) Ja det har väl blivit lite mycket gott här hemma det senaste :)
Joanna Törnqvist


2013-01-03 @ 16:06:44

Gud så gott det ser ut och låter! Detta måste testas någon dag framöver. Har bestämt mig att ha en gottedag per vecka och då ska jag banne mig ha dessert! :D

Svar: Det är samma här! Vi kommer ha söndagar som gottedag här hemma :)
Joanna Törnqvist


2013-01-04 @ 20:03:49

Hej, en fråga. Hur långt i förväg ska man ta fram den för att tina, innan den ska serveras?
MvH Inkan

Svar: Hej! :) Ca 10 min eller en kvart ungefär. Den ska inte tina utan bara så den inte blir så svår att skära upp. :)
Joanna Törnqvist


2013-01-26 @ 14:04:14

Tack snälla för supersnabbt svar. MÅste prova den, fast det inte är jul. :-)
Gäller detta alla som är frysta eller ?
Cheesekaces alltså. :-)
Ha en underbar lördag!

Svar: Varsågod! :) Japp det gäller iallafall de som jag har gjort :)
Detsamma och lycka till :)
Joanna Törnqvist


2013-01-26 @ 15:56:08

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen