Chokladpudding

Av Joanna den 18 December 2012
Postat i:Desserter
Tags: Choklad, Lindt dessert 70 %, chokladpudding, dessert,
 
 
 
 
När jag först såg detta receptet på en av mina favoritbloggar Mitt Skafferi så tänkte jag att detta måste jag bara testa på här hemma också. Mannen älskar chokladpudding, den där i pulverform alltså, men själv har jag aldrig riktig fastnat för den. Tycker inte riktigt att den smakar choklad. Bara kemiskt på nåt sätt.
Men en egen hemmagjord chokladpuddig med riktigt fin choklad måste ju faktiskt vara riktigt gott.
 
 
Så fick jag hem en chokladkaka från Lindt att testa på förra veckan.
Lindt dessert 70% kakao som är gjord för att passa i just desserter och bakverk och då kom  jag att tänka på det där chokladpuddingreceptet som jag sett innan.
 
Så idag så bjöds det på riktig, hemmagjord chokladpudding med vispad grädde och hallonsås här hemma.
Den är lite mastig så man behöver inte äta så mycket av den. Men smaken var riktigt chokladig och god.
 
Receptet från Mitt skafferi är för 6 portioner men jag gjorde om det till 4 portioner. Vill du göra för 6 portioner så hittar du orginalreceptet HÄR.
 
 
 
 
Recept
4 portioner
 
1 dl socker
2 msk maizena majsstärkelse
½ dl kakao
1 nypa salt
3 1/4 dl mjölk
3 äggulor
1 3/4 dl grädde
100 g Lindt dessert 70 % mörk choklad
 
3 dl grädde som du vispar till servering
 
Gör så här:
1. Häll i socker, maizena, kakao, salt, och 1 ½ dl av mjölken i en bunke och vispa så allt verkligen är väl blandat. Häll i 3 äggulor och vispa lite till.
2. Häll i grädden och 1 3/4 dl (resten) av mjölken i en mellanstor kastrull och koka upp.
3. Häll den varma gräddmjölken i en tunn stråle ner i bunken med smet samtidigt som du vispar.
4. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och värm långsamt ( på medelvärme), smatidigt som du rör tills det tjocknat såpass mycket så smeten fastnar på baksidan av sleven.
5. Hacka chokladen och rör ner den i den varma smeten och rör om tills chokladen smält helt.
6. Häll upp i portionsformar och ställ in i kylen i minst en timme innan servering.
 
 
Hallonsås:
100 g hallon
1 msk florsocker
1 msk vatten
 
Gör så här:
1. Mixa alltihop och sila sedan bort de små kärnorna.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!
 

Kommentarer

Det där såg ju sjukt gott ut! :)


2012-12-18 @ 01:23:39
Ida

Ser riktigt gött ut och det var fint garnerat också :)


2012-12-18 @ 18:48:03

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen