White Chocolate Chip Cupcakes with Blackcurrant Frosting

Av Joanna den 01 Augusti 2012
Postat i:Cupcakes
Tags:
 
 
 
 
 
De här smaskiga små sakerna blev resultatet av några av mina svarta vinbär (det finns fler...så det kommer fler recept med svarta vinbär). Muffinsen är gjorda med hackad vit choklad och kokos och frostingen är en cream cheese frosting med svarta vinbär.
 
Om du har planer på att testa på denna goda frosting så rekommenderar jag att ha mycket florsocker hemma (vilket jag själv såklart inte hade...) då frostingen blir ganska rinnig.
 
Annars blev det verkligen en lyckad kombination så har du svarta vinbär hemma som du inte vet vad du ska göra med så är detta verkligen något att testa på :)
 
 
 
 
Recept
 
Muffinsen
100 g smör/margarin
2 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
4 dl mjöl
100 g hackad vit choklad
½ dl riven kokos

Gör så här:
1. Vispa socker och ägg till det är vitt och fluffigt.
2. Smält smöret.
3. Blanda mjöl, bakpulver, kokos och hackad choklad i en bunke.
4. Blanda sedan ihop äggsmeten, smöret, mjölken och mjölblandningen väl.
5. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet.
6. Sätt in i ugnen i 180 grader i ca 12-15 minuter.
 
 
Frosting
60 g mjukt smör
6-8 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g Philadelphiaost
150 g svarta vinbär

Gör så här:

1. Vispa smör, florsocker (ca 5 dl) och vaniljsocker krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Häll i bären och vispa kraftigt tills bären mosats.

4. Häll i mer florsocker efter hur fast frosting du vill ha.

 

 

 

 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

hoppas det är OK att jag länkar till din blogg från min :)

Svar: Självklart :)
Joanna Törnqvist


2012-08-01 @ 21:23:55

Yummi!


2012-08-02 @ 12:48:54

Super söta!!


2012-08-05 @ 13:40:00

Underbar, beroendeframkallande blogg! Hur många cupcakes är recepten beräknade till?

Svar: Tack! :) Cupcakesen är till ca 12 normalstora cupcakes :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen