Vanilla Meringues

Av Joanna den 04 Augusti 2012
Postat i:Godis och annat gott
Tags:
 
 
 
 
 
Sega, stora goda vaniljmaränger toppade med lite smält choklad.
Låter det gott? Det var det kan jag säga!
 
Och hyfsat enkla att göra var de också om man bortser från momentet där du ska vispa marängsmeten över vattenbad. Där finns en liten chans för att bränna sig på vattenångan, vilket jag självklart lyckades med, och kramp i armen är nog något man får räkna med.
 
I moment nr 2 där du ska vispa den varma smeten tills den blir kall (vilket tar ca 20-25 minuter) så var det väldigt skönt att låta KitchenAid:en göra hela jobbet. Eller om du har en elvisp med ställning så är det lika bra.
 
Efter dessa två moment är klara så är det bara bakningen i ugnen kvar vilket tar ca 1 timme och efter dessa 2 timmars vispande och ugnsbakande så kan du snart avnjuta dessa söta, sega och otroligt goda maränger. Den som väntar på något gott, eller? :)
 
 
Recept
 
5 äggvitor
3 1/4 dl socker
1 tsk citronjuice (pressad citron på flaska t ex)
1 msk vaniljsocker
 
100 g choklad
 
Gör så här:
1. Koka upp vatten i en kastrull och placera en skål med äggvitorna i ovanför det kokande vattnet. Skålen ska alltså inte nudda vattnet. Vispa äggvitorna till skum och häll sedan i sockret lite i taget medans du fortsätter vispa hela tiden. Fortsätt vispa tills smeten har nått ca 65 grader (här behöver du alltså en hushållstermometer) och då tar du bort skålen från vattenångan.
2. Häll i citronjuicen och vaniljsockret i smeten. Nu ska du fortsätta vispa smeten tills den har svalnat vilket tar ca 20-25 minuter.
3. När smeten är klar så är den seg och du kan lätt använda slickepotten och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det blir ca 4-6 stycken beroende på hur stora du gör dem.
4. Sätt ugnen på 150 grader och baka marängerna i 60 minuter. De blir då ganska sega och kladdiga inuti. Vill du ha dem mindre kladdiga så bakar du dem i 10 minuter till.
5. Smält chokladen i vattenbad och ringla den sedan över dina maränger.
 
 
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Fina maränger! Är citronsaften till för att göra marängerna hårda (ibland använder man ju dessutom istället ättika)?

Svar: Ja precis, du kan lika gärna använda ättika eller vitvinsvinäger om du har det hemma :)Det gör ju att de blir lite hårdare på utsidan och segare inuti.
Joanna Törnqvist


2012-08-04 @ 20:10:32

Mums, dessa ska jag prova!

Jag bakade den vita kladdkakan med kokos & vit choklad till min födelsedag och den blev en success! :-) Har bakat den 2 ggr till efter det, numera ett av mina favvokakrecept. Har inne den i strax 20 min så att den blir sådär extra kladdig och go, haha! Perfekt dagen efter också tycker jag. Så TACK fina du för ett underbart recept! Kramar

Svar: Vad roligt att det blev så bra! Har också bakat den kakan många gånger nu och den är lika god varje gång, lätt att variera också med olika tillbehör :)
Joanna Törnqvist


2012-08-04 @ 22:28:12

Åååå...jag fick precis över 5 äggvitor igår och undrade vad jag skulle göra, men nu vet jag!
Tack för tipset:)


2012-08-05 @ 08:19:01

Mums vad smarrigt =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min nya Ib Laursen-tävling =)


2012-08-05 @ 13:20:02

Oj så mycket gott på den här bloggen och vilka jättefina bilder!

Svar: Tack så mycket! :)
Joanna Törnqvist


2012-08-05 @ 21:23:14

men gudars så gott !


2012-08-06 @ 08:55:20

Fin blogg du har kolla gärna in min :D


2012-08-06 @ 11:31:41

Läckert!! Blir riktigt sugen


2012-08-06 @ 19:41:49

ojoj så fina de blev!


2012-08-08 @ 13:26:15

Superfin blogg :D


2012-08-09 @ 19:20:24

Åhh, såna måste jag testa att göra!! :)


2012-08-26 @ 20:21:07

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen