Smulpaj med äpple och kanel

Av Joanna den 28 Augusti 2012
Postat i:Paj - efterrätt
Tags:
 
 
 
 
 
Den här smulpajen har blivin lite av en favorit här hemma och den har bakats ett antal gånger de senaste. Äpple, kanel och vanilj blandat är ju smaker som går hem hos de flesta och den här pajen innehåller alla tre.
 
Sedan att den är otroligt lätt att göra och minimalt med moment gör ju inte att man bakar den mer sällan.
Servera den tillsammans med vaniljsås eller en kula vaniljglass.
 
 
Recept
1 paj
 
4-5 äpplen
kanel
 
200 g margarin
6 dl mjöl
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
3 msk vit sirap
 
Gör så här:
1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Lägg bitarna i botten på en pajform och strö över kanel efter smak.
2. Blanda mjöl, socker och vaniljsocker väl i en bunke och arbeta sedan ner smöret för hand. Tillsätt sedan sirapen och arbeta ihop tills degen är smulig.
3. Bred ut smuldegen över äpplena och sätt in pajen i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen har fått lite färg.
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Smaskigt!


2012-08-28 @ 12:11:43

Himla gott det ser ut att vara, den ska jag göra någon dag i veckan då jag plockade äpplen i trädgården igår :)
Vacker bild också måste jag påpeka.

Svar: Tack! :) Ja testa den, du kommer inte bli besviken :)
Joanna Törnqvist


2012-08-28 @ 12:26:09

Oh håller med föregående, vackra bilder. Man blir bara såå sugen!

Tack för receptet, måste provas!

Svar: Tack :) ja, här hemma har den redan hunnit bli en favorit till fikat :)
Joanna Törnqvist


2012-08-29 @ 00:12:23

Åh så gott!
Jättefin blogg, jag älskar också att baka! :)

Svar: Tack :)
Joanna Törnqvist


2012-08-29 @ 20:21:35

Allt ser så gott ut! Åh verkligen.

Och är kär i dina fina formar, såg att du hade längre ner på bloggen en hjärtformad form också, hur fin som helst! Vart hittar du alla fina? :)

Svar: Det är formar från Gerbera :) Du kan hitta dem här: http://bagarenochkocken.se/gerbera-keramik
Joanna Törnqvist


2012-09-06 @ 12:18:35

Hej! Nu fick man ju som en liten inspirations chock när man såg dina fina bakverk, jag är själv intresserad av att baka och tycker du är fantastisk!
Du kanske skulle kunna ge lite tips, i så fall kommentera min blogg!
Kram Sara!

Svar: Tack så mycket! Enda tipset är att fortsätt i samma stil som du gör och ha roligt med bakandet :)
Joanna Törnqvist


2012-09-07 @ 09:27:19

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen