Chokladglass

Av Joanna den 12 Augusti 2012
Postat i:Glass
Tags: chokladglass, glass,
 
 
 
Den här glassen är verkligen chokladglassens chokladglass. Om ni har smakat på Häagen-Dazs belgian chocolate någon gång så vet ni hur den här glassen smakar. Lite som en krämig men fryst chokladkaka. Väldigt chokladigt.
Den är riktigt mäktig så att sitta och sleva i sig den framför tv:n är den inte så lämpad till. Den är mer till för en chokladkula brevid en dessert av det inte så söta slaget, gärna något syrligt.
 
När jag gjorde den så ville min glassmaskin inte riktigt frysa såpass mycket glass (inte jättemycket men ändå för mycket för maskinen tydligen...) så jag rekommenderar att göra hela smeten men sedan kanske göra den i glassmaskinen i två omgångar istället. Jag fick frysa min i frysen istället och fick därmed en ganska hård och kompakt glass vilket inte direkt var planen.
 
Det bästa är att göra glassmeten dagen innan den ska ätas och sedan göra den i glassmaskinen samma dag som den ska ätas.
 
 
 
Recept
ca 0,75 L
 
5 dl vispgrädde
3 msk kakao
150 gram mörk choklad (jag använde odense mörk choklad)
2 ½ dl mjölk 3%
1 ½ dl socker
1 nypa salt
5 äggulor
½ tsk äkta vaniljpulver / 1 tsk vaniljsocker
1 msk flytande glykos (odense)
 
1. Värm 2 ½ dl vispgrädde i en kastrull, häll i kakaon och vispa så att kakaon löses upp.  
2. Hacka chokladen i mindre bitar och häll ner den i grädden och rör om till chokladen är helt smält. Häll  i resterande 2 ½ dl grädde.  Häll över i en bunke och ställ åt sidan.
3. Häll i mjölk, salt, vaniljpulver, glykos och socker i kastrullen och koka upp.
4. Vispa äggulorna fluffiga och häll försiktigt den varma mjöken över äggulorna medans du hela tiden rör. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen igen. Värm tills det börkar tjockna, använd gärna en termometer och värm tills blandningen når 85 grader, det får absolut inte börja koka.  Blanda sedan ner chokladblandningen låt sedan blandningen svalna innan du sätter in den i kylen för att svalna helt, gärna tills nästa dag. Gör inte glassen i glassmaskinen innan smeten är helt kall.
5. Häll den kalla smeten i glassmaskinen och kör i ca 40 min.
 
 
© Copyright byblondie.se
Alla bilder tillhör mig! Vill du använda någon av mina bilder så fråga.
Olovlig kopiering/stöld anmäls!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:









Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen