Blueberries

Av Joanna den 09 Augusti 2012
Postat i:Hemma hos mig
Tags:
 
 
Mina första blåbär har äntligen mognat :)
 
 
För två veckor sedan köpte och planterade jag äntligen två stycken blåbärsbuskar med Amerikanska blåbär och en hallonbuske i mitt trädgårdsland. Trädgårdslandet är under uppbyggnad och till våren ska det planteras och odlas däri. Men än så länge finns där bara några bärbuskar.
 
Läste lite om dessa blåbärsbuskarna (Goldtraube och north country) och de ska tydligen bli i storlek med vinbärsbuskar när de har växt till sig. De ska sedan ge mellan 5-15 liter blåbär per buske. Även om blåbären inte smakar exakt lika mycket som våra svenska som växer i skogen så tycker jag ändå att de har en väldigt god smak.
De är lite kraftigare och blir inte så där mosiga som vanliga blåbär lätt kan bli. Stora och fina är de dessutom. Perfekta till att dekorera desserter med.
Någon annan som har blåbärsbuskar hemma i trädgården som vet hur mycket blåbär det blir eller har några tips för hur man bäst sköter sina blåbärsbuskar?
 
 
 

Kommentarer

fin blogg och jätte fina bilder! :)


2012-08-09 @ 17:45:06

Jag har två blåbärsbuskar och de vill inte riktigt trivas eller nåt....De är för det första jättesmå och sen blir det inga bär alls. Satte de för 2 år sen och första året blev det stora och fina bär, men inga mängder direkt. Sedan läste jag för ett tag sedan att man måste ha 2 sorter, typ 1 "hona" och 1 "hane" för att det ska kunna bli bär, konstigt att de inte upplyser om det när man handlar så jag måste nog byta ut 1 eller kanske båda eftersom jag inte vet vad det är vi har. Tycker iaf att blåbär är så otroligt gott så det skulle vara kul om man fick de riktigt stora och bärrika:)

Svar: Till mig sa de astt man måste ha två olika sorters blåbärsbuskar för annars är risken att det inte blir några bär. Något om att bina då flyger mellan de två olika buskarna istället för att flyga till nån buske i nån annan trädgård t ex. Något sånt var det. Testa att köpa en blåbärdbuskebuske till bara av en annan sort kanske.
Joanna Törnqvist


2012-08-09 @ 18:32:51

Hej! Vart köpte du blåbärsbuskarna? Mvh, J

Svar: Jag köpte dem på Plantagen :)
Joanna Törnqvist


Kommentera inlägget här:

- Tack för att du tar dig tid och lämnar en kommentar. Den betyder mycket, liten som stor!
- Jag försöker svara på alla kommentarer med frågor så fort jag kan och efter bästa förmåga, så fråga på bara.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen