Amerikanska pannkakor & Jordgubbssylt

Av Joanna den 24 April 2012
Postat i:Pannkakor och våfflor Sylt och marmelad
Tags: amerikanska pannkakor, jordgubbssylt, sylt,





Nu var det faktiskt ett tag sedan jag gjorde pannkakor här hemma så dagens frukost fick bli amerikanska pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt, kiwi och vispgrädde.

Nu fuskade jag lite och använde Dansukkers syltsocker när jag ställde mig och kokade sylt kl 01 igår natt men är det första gången så är det.
Gjorde en halv omgång sylt då vi inte äter det så ofta här hemma och det skulle innebära att den bara stod och blev dålig till slut.
Kommer definitivt göra sylt med detta syltsockret igen då det verkligen var snabbt och lätt och definitivt roligare än att köpa en rulle BOBsylt.
Nu gjorde jag bara vanlig enkel jordgubbssylt men egentligen är det ju bara fantasin som sätter gränser när det kommer till olika smakkombinationer som man kan göra.

Recept

Amerikanska Pannkakor

1 ägg
2½ dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk smält smör
2 msk smör till stekning


Gör så här:
1. Vispa ägg och mjölk i en bunke.
2. Smält smöret och häll i bunken.
3. Blanda de torra ingredienserna först för sig och blanda
sedan ner dem i mjölkblandningen.
4. Klicka ut smeten till små "plättar" i en stekpanna med smör i och stek.









En burk jordgubbssylt

500 g jordgubbar
500 g syltsocker

Gör så här:
1. Om du använder frusna bär så tina dem i micron först eller om du är bättre än mig på att planera så lägg fram dem för att tina några timmar innan.
2. Mosa bären i kastrullen och häll i syltsockret och blanda.
3. Koka upp och koka sedan kraftigt i ca 5 minuter.
4. Ta bort allt skum som har bildats överst med en hålslev eller en sked.
5. Låt sylten svalna lite och häll sedan upp den i en ren och torr glasburk och ställ in i kylen.











Trackback
    Mat och Dryck Besökstoppen